A Good Company lanserar ny cirkulär klädkollektion “The Truly Circular Fashion Line”

Hållbara vardagskläder för män och kvinnor, skapade av återvunnet material med inbyggt spårningssystem

Som en sustainable och social impact startup försöker A Good Company se över vilka saker vi konsumerar som kan ha en riktigt dålig inverkan på miljön. “När vi hittat en sådan produkt tar vi fram den i hållbara material på ett klimatvänligt sätt. När det kommer till modeindustrin har den legat högt upp på vår lista över saker vi gärna vill ge oss på” säger grundaren Anders Ankarlid.

A Good Company har arbetat i över ett år med detta initiativ; The Truly Circular Fashion Line.

– Så mycket ohållbara material cirkulerar inom industrin och synen på konsumtion, livslängd och återanvändning är helt enkelt förödande för miljön. Därför kände vi att vi verkligen kan bidra! fortsätter Anders.

Stort intresse för Kickstarter-kampanj

För att få projektet på benen lanserar A Good Company en Kickstarter-kampanj där man som “backer” kan ge en summa i stöd för projektet, och sedan som tack få framtida produkter ur den cirkulära klädkollektionen. Finessen med Kickstarter är att om projektet inte får ihop den önskade summan så får man tillbaka sina pengar – alltså noll risk för de som gärna vill vara med och kickstarta projektet.

På mindre än 20h har över hundra “backers” anslutit sig och det ökar hela tiden. Det blir tydligt att klädkollektionen slår an en särskild nerv. Folk är helt enkelt trötta på för mycket fast fashion, slit och släng, dålig kvalitet och dåligt samvete.

– Så många kläder skickas tillbaka eller slängs helt i onödan. Vi hoppas med detta initiativet att driva upp modebranschens ohållbara strukturer högt upp på agendan!

Kristin, modedesigner på A Good company jobbar från New York

A Good Loop – en cirkulär klädkollektion

Den cirkulära klädkollektionen består av allt det man behöver i garderoben, för både män och kvinnor. Fokus har varit på de plagg man använder mest i vardagen såsom T-shirts, långärmade T-shirts, linnen (tank tops), underkläder och strumpor.

Klädkollektionen är en del av ett cirkulärt system som heter A Good Loop. Detta innebär att du kan köpa en T-shirt, njuta av dess kvalitet, passform och klimatpositivitet – och sedan när den har uttjänt sitt syfte (kanske spiller du tomatsås över den och fläckarna går inte bort) så kan du skicka tillbaka den så blir den till en ny T-shirt av den! Om du inte vill skicka tillbaka kläderna kan du droppa den i någon av Loop-hubbarna runt om i världen.

Så många kläder skickas tillbaka eller slängs helt i onödan. Vi hoppas med detta initiativet att driva upp modebranschens ohållbara strukturer högt upp på agendan!

På etiketten sitter en QR-kod, som ett resultat kan följa var i vår loop just ditt klädesplagg befinner sig! Är det en T-shirt som tidigare har varit två T-shirtar? Eller mer?

Alla plagg är av bästa kvalité och del av det cirkulära systemet

Hur skapar man den här typen av mode?

– För att få kalla kollektionen hållbar och cirkulär så krävs det att materialen är noga synade i sömmarna (höhö) och att framtagningen sker på ett hållbart sätt. Därför använder vi oss av certifierad australiensisk organisk bomull, återvunnen bomull, lyocell och bambu i vår kollektion. Dessa material är fantastiska att tillverka kläder i tack vare sina naturliga egenskaper förklarar Anders.

– Vi har tittat på över 800 fabriker och tillverkare innan vi landade i de partners vi har idag. För A Good Company som ett startup med fokus på hållbarhet och social påverkan, är det alltså A och O att alla de vi samarbetar med delar vår inställning till klimatpåverkan, arbetsmiljö och hållbar konsumtion avslutar han.

Länk till kampanjen och mer information:

https://www.kickstarter.com/projects/andersankarlid/a-circular-clothing-line-for-men-and-women

Läs mer om A Good Company och grundaren Anders Ankarlid

Anders Ankarlid grundade bolaget A Good Company år 2018.

"We transform mindless consumption into conscious decisions."

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.