Urbanears släpper hörlurar av återvunnen plast

Svenska hörlursvarumärket Urbanears lanserar Urbanears Boo – en ny True Wireless hörlur i två olika modeller. Framtagen med 97 samt 91 procent återvunnen plast. (Plastflaskor, luftkonditioneringsenheter och annat skräp). De nya hörlurarna är Urbanears första produktbevis inom varumärkets nya hållbarhetsriktning. En resa som sätter inkludering, hållbar utveckling och transparens i fokus. Urbanears siktar mot att bli cirkulära och klimatneutrala till 2030.

Med lanseringen av Urbanears Boo vill varumärket inspirera ljud- och hörlursindustrin till att bli mer hållbar och fokusera på långsiktig utveckling. Genom att prioritera hållbarhet i alla led. Från produktion och försäljning till det kontinuerliga arbetet. Urbanears vill förstärka sin ambition att vara ett varumärke som alltid sätter inkludering, jämlikhet och transparens i centrum.

Produkter som är snällare mot planeten

– Eftersom vi verkar i en bransch som i relativt långsam takt anpassat sig efter den rådande klimatkrisen känner vi att vi har ett ansvar att agera. Vi är skyldiga våra konsumenter att leverera mer hållbara produkter som är snällare mot planeten, utan att kompromissa med kvaliteten på ljud, design eller teknik. Urbanears Boo är vårt första stora, men ödmjuka steg på denna resa – en resa vi påbörjade för över två år sedan, säger Emelie James, Sustainable Design Manager på Urbanears.

Urbanears Boo karaktäriseras av en stilren och minimalistisk design

Och innehåller dessutom en rad nya, tekniska förbättringar. Hörlurarna finns i två modeller så att lyssnaren kan välja den som passar örat bäst. Urbanears Boo Tip, framtagen av 91 procent återvunnen plast, kommer med silikontoppar i tre olika storlekar. Urbanears Boo, tillverkad av 97 procent återvunnen plast, kommer istället i open-fit design. Båda modellerna lanserar Urbanears i tre färger; Charcoal Black, Almost Green och Slightly Blue.

Urbanears Boo lanseras den 12 april på www.urbanears.com med ett pris på 795 SEK.

För mer information, specifikationer och produktkatalog, klicka här.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.