Nils Wijkmark med Uber-utmanaren Bolt: “Vi vill bli störst i Stockholm och Göteborg”

Den appbaserade taxitjänsten Bolt lanserades i Stockholm tidigare i år och har nu premiär i Göteborg. Vi har träffat Sverigechefen Nils Wijkmark som berättar om de stora framtidsplanerna.

Bolt startade 2013 i Tallinn under namnet Taxify av de estniska bröderna Martin och Markus Villig. Företaget har växt rejält och finns idag i mer än 35 länder. Nu lanserar man sin tjänst i Göteborg och redan från dag ett står hundratals förare redo att ta emot körningar i staden berättar företagets Sverigechef Nils Wijkmark.

– Intresset från förare i Göteborg att börja köra med oss har varit stort, något som säkert beror på att vi tycker det är en självklarhet att de som kör ska ha schyssta villkor. Vi tar ut en lägre avgift än vad många av våra konkurrenter gör och vi har ett bonussystem som belönar uppskattade förare, berättar Nils.

Entreprenör sen unga år
Nils är i grunden jurist men har de senaste tio åren drivit och etablerat bolag inom flera olika sektorer och branscher. Nils har en bakgrund som bland annat medgrundare och vd för bolaget TaskRunner som tillhandahåller en marknadsplats för enklare handyman-tjänster – ett Bolt för hushållsnära tjänster om man så vill.

Precis som hos konkurrenten Uber använder man en app för att boka en resa med någon av Bolts förare.

Snabba och prisvärda resor
Idag har Bolt fler än 25 miljoner passagerare och enligt Nils beror det på att man förstått värdet av att vara lokala. Genom att fokusera på marknaderna i Europa förstår man bättre de lokala förutsättningarna för transport och kan lägga kraft på att göra det enklare och snabbare för människor att resa.

– Med vår erfarenhet från olika marknader lanserar vi en ansvarsfull och förtroendeingivande tjänst i Göteborg. Vi ser fram emot att erbjuda göteborgarna fler alternativ för att transportera sig och hoppas att både våra passagerare och förare kommer dra nytta av de ökade valmöjligheterna och den bättre servicen, förklarar Nils.

Miljoner till miljön
Alla resor är klimatkompenserade, en del i Bolts större miljösatsning som går under namnet “Green Plan”. Bolt har även nyligen även gått ut med att man kommer att finansiera projekt för förnybar energi i östra Afrika och i Indien samt ett skogsplanteringsprojekt i Storbritannien som en del av sitt miljöinitiativ, Green Plan.

Företaget planerar att investera motsvarande cirka 100 miljoner kronor för att neutralisera sitt koldioxidavtryck under de kommande fem åren, samtidigt som man aktivt strävar efter att minska sina egna utsläpp.

Bolts miljöinitiativ Green Plan innebär att man är den största taxitjänsten i Europa som frivilligt åtar sig att göra alla resor koldioxidneutrala.
.

Bolt-appen är tillgänglig för både iOS och Android. För att fira lanseringen erbjuder företaget alla göteborgare just nu 50 procent rabatt på priserna, upp till 150 kronor per resa.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.