Malin Cumzelius: “ett omvälvande år – det blir så påtagligt hur skört samhället är”

Malin Cumzelius, marknadschef på Newsvoice.com

Malin Cumzelius, marknadschef på Newsvoice, beskriver sig själv som en bokälskare med förkärlek för äventyr i alla dess former. Här blickar hon tillbaka på 2020, berättar om hur nyhetsbranschen har påverkats och ger några läs- och sevärda tips på böcker och dokumentärer.

Hur har din höst och vinter sett ut?

— Jobb, tennis, ett amerikanskt val och hängt mycket i naturen med min man och son.

Vad är julkänsla för dig? 

— Jag är nog en riktig juljunkie – vill pynta i november, fira Lucia och älskar att ställa till med glöggfestligheter. Helt enkelt fira allt som firas kan – dock får årets glöggfest skjutas på till nästa år.

Hur spenderade du julhelgerna detta år?

— Med min familj, böcker, massa mat och mys. I vanliga fall börjar vi alltid julafton i skidbacken, och kommer hem först till eftermiddagen, men i år blev såklart allt lite annorlunda.

Kan du tipsa om något alla borde se eller göra?

— Böcker är en stor passion för mig, så julen är ju den optimala högtiden att ladda upp med böckerna man kanske inte hunnit med efter en intensiv höst. Men here vi go lite jultips 2020 från mig till er…

  • Boktips: “Samtycket” av Vanessa Springora, “Dagarna, dagarna, dagarna” av Tone Schunnesson, och Åsa Lindeborgs “Året med 13 månader”.
  • Poddtips: Stormens utveckling med Ola Söderholm, Jonatan Unge och Liv Strömqvist, sen gillar jag New York Times “The Daily”.
  • Dokumentärer: Lite godbitar på Svt Play just nu…”Marianne & Leonard: Words of Love” och för alla nyhetsjunkies där ute BBCs serie i tre delar om “Murdoch: Den dolde makthavaren”.

Hur har detta året påverkat dig som yrkesperson?

— Jättemycket så klart. Att jobba med nyheter under en sådan här omvälvande tid i världen har varit tufft, det blir så påtagligt hur skört samhället är.

Mattan dras undan på två minuter, och helt plötsligt är inget som det var förut.

Hur har pandemin påverkat din bransch och hur tror du att det blir på sikt?

— Nyhetskonsumtionen har helt klart skjutit i höjden under det senaste året – en global pandemi och ett amerikanskt val har gjort det här till ett väldigt väldigt speciellt år. Här på Newsvoice.com har vi ökat antalet läsare med över 230% senaste året, så det har varit fullt ös.

Hur brukar du tänka när det ser ”som värst” ut?

— Jag försöker lyfta blicken, zooma ut för att få (klyschigt men sant) lite perspektiv på tillvaron. En gammal mentor till mig tipsade mig för massa år sedan om boken “The Inside Out Revolution” skriven av Michael Neill. Den handlar om hur vi aktivt kan jobba med känslor och tankar i vårt liv. Det var en riktigt ögonöppnare och dörröppnare för hur jag vill leva mitt liv.

Vad är din målsättning för 2021?

— Jag hoppas på ett år utan globalt kaos och sen lite mer festligt fysiskt häng med mina älskade kompisar. Sen ska jag spela massa tennis.

Malin Cumzelius
Beskriv dig själv med en mening
En nyfiken bokälskare med förkärlek för äventyr i dess olika form.
Gör/Titel
COO och CMO på startupen Newsvoice.com

Vill du läsa fler intervjuer? Klicka här!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.