Influencern Maggie Bergius: “Trots tuffa tider har det kommit bra saker ur detta året med”

Maggie Bergius är matinspiratör, trebarnsmamma och influencern bakom Maggies Skafferi som gör vegansk matinspiration för hela familjen. Hon beskriver sig själv som en kreativ idéspruta, alltid med 1000 projekt på gång, och tipsar om dokumentären ”What the health!?”. Här berättar hon om året som varit och sina julplaner. 

Berätta om Maggies Skafferi! 

— Maggies Skafferi började som en mat- och bakblogg för 3 ½ år sedan. Jag hade börjat äta enbart vegansk mat då och ville egentligen bara skriva ned recepten för att komma ihåg dem. Jag tänkte också att om någon annan var nyfiken på vegansk mat så kanske de skulle vilja läsa min blogg. Kort efter det startade jag också ett Instagramkonto som hade samma namn “Maggies Skafferi”. Allt rullade på och  bloggen och mitt Instagram växte och växte. Idén om att göra en kokbok kom upp och så blev det inte bara en men två kokböcker. Den första heter “Maggies Skafferi Vegansk mat för hela familjen” och den andra heter “Från blogg till bord” där jag medverkar med veganska bakrecept.

Jag trodde ärligt talat aldrig någonsin att jag skulle ge ut böcker, men ibland tar livet oväntade vändningar!

— Senare blev jag anlitad som talare på mässor och för att hålla matkurser. Jag har också anlitats som matfotograf och så har jag samarbeten på Instagram med olika typer av företag. Ja, så har det rullat på. Det blev ett oväntat karriärbyte i och med detta och idag jobbar jag heltid med Maggies Skafferi.

För mig är det viktigaste med mitt arbete att inspirera andra att välja mer vego och att visa att det inte behöver vara krångligt att äta grönare. Jag tänker mycket på miljön och de stora problem vi står inför. Alla kan bidra till mindre miljöpåverkan och mitt bidrag är att jag äter och lagar vegansk mat. 

Maggies Skafferi
Hos Maggies Skafferi hittar man mycket gott för både stora och små.

Hur har din höst och vinter sett ut? 

— Min höst har varit rolig rent jobbmässigt, fast ibland blir det lite ensamt att jobba hemifrån så mycket som jag gjort den här hösten. Jag är en sån som tycker om att  röra på mig och träffa människor. Man har nog lite långtråkigt när dagens höjdpunkt  är att gå och hämta posten. Kanske träffar man nån granne där, haha! 

Vad är julkänsla för dig? 

— Julkänsla är när hela familjen är samlad under julledigheten och man hinner göra  sånt man inte gör så ofta. Spela brädspel t ex, baka tillsammans och titta på mysiga familjefilmer. Ta dagen som den kommer och komma ned i varv. 

Hur spenderar du julhelgerna detta år? 

— I år är vi hemma hela julledigheten. Det är såklart en liten utmaning med tre små  barn. Det gäller att hitta på saker och vara ute mycket. Vi går gärna ut på utflykter och tar matsäck med oss. Vi får väl hoppas på lite snö i år, eller vad säger ni? 

Hur har detta året påverkat dig som yrkesperson?

— I år har jag jobbat mycket mer hemifrån på grund av Coronasituationen. Jag har fått ställa om  lite och jobbar mer med företagssamarbeten som jag kan fota hemma. Förra året höll jag kurser och var på events men det har det ju inte varit så mycket sådant i år. Jag har haft gott om uppdrag även i år vilket jag är otroligt tacksam över. Det är så många vars företag har drabbats hårt av Corona. 

Resarö
Maggie Bergius har spenderat mycket tid hemma i år. Det har blivit mycket bak- och matlagning och hon har passat på att njuta lite extra av skärgårdens fina natur ute på vackra Resarö.

Hur har Corona påverkat din bransch och hur tror du att det blir på sikt? 

— Corona har ju gjort att mässor, events och andra sociala sammanhang har ställts in. Det har såklart påverkat vår bransch. Så fort vi får börja ses i större sammanhang så tror jag att det kommer att rulla på som vanligt igen. 

Hur brukar du tänka när det ser ”som värst” ut? 

— Jag försöker alltid se det positiva i varje situation. Alternativet är ju så mycket tråkigare, haha! Nej, men även om vissa drabbats väldigt hårt så har det kommit bra saker ur detta år med. För oss har det inneburit mer tid med barnen, mindre tid till  resande i jobbet. Jag tycker också att man har fått möjlighet att stanna upp och vara tacksam för de saker man har. Detta kommer dra förbi så småningom. 

Jag tycker också att man har fått möjlighet att stanna upp och vara tacksam för de saker man har.

Vad är din målsättning för 2021? 

— Att fortsätta som jag gjort med roliga projekt och att bredda min plattform. Tankarna  på kokbok nummer tre finns där, men det får ta den tid det tar. Det är inget som behöver skyndas på. 

Kan du tipsa om något alla borde se eller göra?

— En dokumentär som gjorde starkt intryck på mig är ”What the health!?”. Se den om ni är intresserade av hur kosten påverkar hälsan. ”Forks over knives” är också en intressant dokumentär som handlar om matindustrin och dess påverkan på miljön. Båda finns på Netflix.

Maggies Skafferi
Maggie Bergius
Maggie Bergius är matinspiratör, influencer, kokboksförfattare, matfotograf, och trebarnsmamma.
Beskriv dig själv med en mening
Kreativ idéspruta som alltid har 1000 projekt på gång. 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.