En day-traders dagbok

Massimiliano Franzé Schmalenbach började skriva dagbok på Instagram under namnet ”A diary of a daytrader”. Kontot blev så populärt att han blev kontaktad av ett förlag och släpper snart sin debutroman!

Massimo beskriver sig själv som en man i övre 40-årsåldern med lång erfarenhet inom finanssektorn, både i Sverige och Luxemburg. Senare i vår ger han ut sin debutroman ”A diary of a daytrader” (Nyfikna förlag) som till stora delar utspelar sig i finansvärlden, där han själv har varit aktiv hela sitt yrkesliv.

De senaste åren har han daytradat på hemmaplan, vilket bitvis är ganska ensamt. Lite grann i självterapeutiskt syfte och för att skriva av sig, började Massimo dela gamla anekdoter från sin tid som anställd.
Det blev en dagbok på Instagram under namnet ”A diary of a daytrader”. Kontot växte och kom att få ganska många följare (9 319 i dagsläget). Men han hade inte riktigt fattat kraften i sociala medier. Det blev sådan omedelbar respons.

Du måste skriva en bok

– Då fick jag mycket omedelbar feedback som att ”Det här var superintressant, det här vill vi höra mer om”, ”Du måste skriva en bok”, berättar Massimo och låter glad.

– Så jag började skriva av mig på söndagar. Det var ingen som kände mig, vilket gjorde att jag kunde bli väldigt fri i mitt berättande. Sedan snappades det upp av en förläggare som ville ge ut något med mig. Då kom vi överens om att skriva det i romanform. Så nu är det korrläsning. Om knappt två månader är det release. Det känns fortfarande overkligt men otroligt roligt!

Bokens handling

Boken handlar om en ung kille som väldigt otippat och av en slump halkar in i finansbranschen. Han får möjligheten att tråckla sig fram och börja med trading. Han lyckas också tråckla sig in i finansinstitutens finrum. Det går bra för honom, han gör karriär. Men sedan får han uppleva att alla de här ryggdunkningarna och generösa bonusarna blixtsnabbt kan bytas mot knivstick och utfrysning. Genom hela historien är han en underdog som kommer att slå i den mörkaste botten men kravlar sig upp och bort från Sverige, för att kämpa för sin upprättelse.

– Det finns inslag av egna upplevelser och väldigt mycket inspiration från egna erfarenheter men det är en roman med lite kryddor, förklarar Massimo. Du behöver inte ha några förkunskaper om aktiemarknaden, börsen, värdepappershandel eller finansbranschen. Den innehåller förstås en del branschspecifika ord men jag kommer att lägga till en liten ordlista. Jag hoppas att de som läser den ska komma att tycka att det är intressant. Det är lite annorlunda miljö, inifrån de stängda bankdörrarna.

Tre tips till dig som vill skriva en bok

  • Underskatta inte dina egna erfarenheter och din egen berättelse. Alla sitter på sin egen berättelse och sina egna erfarenheter. Även om du inte tror det, finns det alltid folk som vill ta del av det.
  • Hitta några att testa dina texter på, som inte känner dig. Du kan exempelvis blogga under pseudonym. Bara skriv, håll inte igen. Och var inte rädd för att öppna upp dig. Ju mer personligt och äkta, desto intressantare blir det för läsaren.
  • Väv in personliga upplevelser, möten, känslor… med det mer branschspecifika.

Skribent: Marie Hagberg

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.