Ditte Lauridsen: “Detta år har fått mig att tänka nytt och vara på tårna”

Ditte Lauridsen
Ditte Lauridsen

Nordiska Galleriets konstansvarige Ditte Lauridsen beskriver sig själv som en nyfiken konstälskare som älskar när julpyntet åker upp i staden. Här berättar hon om året som varit, sina julplaner och tipsar om den mysiga julfilmen ”Miracle on 34th Street”. 

Hur har din höst och vinter sett ut?

— Hösten har varit en skräckblandad förtjusning skulle jag säga iom att covid-19 kom tillbaka med styrka. Konstöppningarna har fått göras på ett annorlunda sätt men det har gått bra ändå. Personligen har jag haft antikroppar så jag har försökt stötta mina favoritrestauranger och barer men det sociala har ju också helt klart fått sig en törn på alla sätt.

Vad är julkänsla för dig? 

— Julkänsla för mig är när julpyntet åker upp i staden, julfilmerna börjar rullas fram på Netflix och när det är helt ok att alltid ha pepparkakor och lussebullar hemma. Mums. Traditionen är att gå på både luciatåg samt julkonsert i Hedvig Eleonora Kyrka – de är verkligen magiska samt att fylla kylskåpet med lite extra lyxig julmat inhandlat på Hallen.

Hur spenderar du julhelgerna detta år?

— Detta år har jag inte min dotter så ursprungsplanen var att fira julhelgerna i Paris med en vän men nu blir det Stockholm deluxe istället. Det kommer njutas av mat, dryck, film och mycket dans (hemma ivf).

Kan du tipsa om något alla borde se eller göra?

— Ja! Jag tycker att alla borde se filmen ”Miracle on 34th Street” – så obeskrivligt mysig julfilm. Sedan ska man verkligen unna sig något extra denna julen så mörkt som det ändå har känts i perioder. Jag kommer unna mig ett vårdade lip balm från mitt favoritmärke och sedan ta mig tiden att baka egna lussebullar.

Hur har detta året påverkat dig som yrkesperson?

— Det har påverkat mig till att tänka om, tänka nytt och vara på tårna.

Hur har pandemin påverkat din bransch och hur tror du att det blir på sikt?

— Konstbranschen har blivit rätt hårt drabbad då många museum, konstmässor samt utställningar blivit inställda eller varit tvungna att hållas stängda. På sikt tror jag att alla aktörer i konstbranschen kommer bli ännu bättre på att presentera utställningar och deras verksamheter virtuellt.

Hur brukar du tänka när det ser ”som värst” ut?

— Att jag aldrig får tänka ”att det kan inte bli värre än så här” för det kan det alltid. 😊

Vad är din målsättning för 2021?

— Min målsättning för 2021 är att utställningarna som vi visar på Nordiska Galleriet kommer inspirera som aldrig förr. Konstnärerna och galleristerna vi jobbar med kommer vara glada och min femåriga dotter fortsätter att tycka att skidåkning är det roligaste som finns!

Ditte Lauridsen
Beskriv dig själv med en mening
Nyfiken-som älskar att ställa frågor som börjar med “varför” och “hur”?

Vill du läsa fler intervjuer? Klicka här!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.