BECORE-grundaren berättar om den trendiga träningsformen och nya studion

Hélène Barkman berättar om varumärket BECORE och varför hon valde att ta med träningsformen från London hem till Sverige.

Hélène Barkman, VD och grundare av BECORE. Foto: Press

Vi träffar grundaren Hélène Barkman som fastnade för träningsformen Megaformer när hon bodde i London. Hon ville ta med sig träningsformen hem till Sverige och resultatet blev varumärket BECORE som nyligen öppnat sin tredje studio i Urban Escape. Hélène berättar om träningsformen, hennes vardag och ger sina bästa träningstips. 

Har du alltid tränat?

— Jag har väl alltid tränat men aldrig arbetat med träning förrän jag startade BECORE. Jag förälskade mig i träningsformen och hur bra den fick mig att må, och öppnade första studion med föreställningen om att då måste det finnas många med mig som kan känna samma sak. Men framförallt att jag själv ville fortsätta med träningen som då inte fanns i Sverige. Jag har alltid rört på mig på det ena eller andra sättet, jag var hästtjej som barn men jag har aldrig tyckt om att gå till gymmet. Tills jag hittade vår träningsform! För det kändes inte som att gå till gymmet helt enkelt.

Jag har alltid rört på mig, men jag har aldrig tyckt om att gå till gymmet. Tills jag hittade vår träningsform! För det kändes inte som att gå till gymmet.

Hur ser en vanlig dag ut?

— En vanlig dag består mest av barn och jobb. Jag har en stor familj med fyra barn och vi brukar för det mesta äta frukost ihop och nästan alltid äta middag tillsammans. Bra, vanlig mat och gärna lagat av min man. Däremellan är det jobb som gäller. Och om jag ska träna måste jag precis som många andra schemalägga det för att det ska bli av, men det bästa är att jag aldrig har långt till träningen. Jag tränar regelbundet men inte alltid ofta. Om jag bara får in ett träningspass en vecka så duger det. Och framförallt nu när jag jobbar så mycket så har den mentala aspekten blivit så mycket viktigare.

Cycle sal i nya studion Urban Escape.

BECORE från London till Sverige – har det funnits några svårigheter?

— Svårigheterna har varit olika beroende på träningsform. När vi startade för sju år sedan var det ingen som hade hört talas om Megaformer träning. Någon kanske hade tränat på en pilates reformer tidigare, men annars hade ingen något att jämföra med. Men det betydde ju också att man inte hade någon förutfattad mening om man skulle tycka om träningen eller inte.

— När vi introducerade BecoreCycle klasser, som liknar det otroligt populära konceptet SoulCycle, så kände ingen till det men trodde det var som vanlig spinning. Vilket man ofta har en uppfattning om man tycker om eller inte (själv avskyr jag spinning men älskar Becores cykelklasser). Vi hade heller inte något medlemskap, vilket många då tyckte var lite konstigt. Rent generellt så är utmaningen att det tar lång tid att ändra på någons vanor. Vi vill ju att man ska få in träningen i sin livsstil och i sin vardag. Det är när träningen blir regelbundet återkommande som man får de långsiktigt goda effekterna. Och det har tagit tid, mem vi har hela tiden trott på vårt koncept och sakta men säkert har vi fått ynnesten att bli en del av mångas vardag.

Det är när träningen blir regelbundet återkommande som man får de långsiktigt goda effekterna.

Se videoklippet om den trendiga och effektiva träningsformen Megaformer.

Vad är det bästa med BECORE?

— För mig själv är det att få möta så många människor och få vara en hälsosam och positiv del av deras någons dag. Att få jobba med drivna, kunniga och inspirerande kollegor. Det bästa med BECORE generellt tycker jag är att det är en så positiv och inspirerande miljö. Där träning handlar om att må bra och att rörelse är en del av ens livsstil.

Hur hanterar ni på Becore den rådande situationen med pandemi och restriktioner?

— Som alla i samhället gör vi allt vi kan för att minska riskerna för smittspridning, och vi har självklart gjort anpassningar och infört strikta rutiner kring desinfektion och avstånd. Eftersom vi inte är ett vanligt gym i traditionell bemärkelse, utan endast har gruppträning i små klasser där man redan håller avstånd och inte delar utrustning, kunde vi i våras snabbt implementera nya rutiner. Jag är så tacksam över att arbeta med medarbetare och kunder som verkligen tar ansvar.

Vad är dina bästa tips för att hålla igång?

— Personligen tycker jag det bästa är att träna med en kompis. Om du bestämt en dejt är det svårare att dra sig ur, och dessutom är det två flugor i en smäll – man umgås samtidigt som man får in träningen i sitt liv. Sedan gör många misstaget att gå ut för hårt. Om du tränar mycket för snabbt så orkar du inte hålla ut. Så börja i lagom takt, så att du känner att du längtar till nästa gång och boka först därefter in fler gånger. Man brukar säga att den bästa träningen är den som blir av. Så framförallt ska du försöka hitta något du tycker är kul. Då kommer det att bli av! Ibland kan det ju ta några gånger innan man faktiskt kommer över tröskeln och tycker nytt känns kul. Gör en Challenge med dig själv. Genom att på förhand bestämma ett antal gånger du ska träna, så du faktiskt ger dig chansen att tycka om träningen!

Börja i lagom takt, så att du känner att du känner att du längtar till nästa gång och boka först därefter in fler gånger. Den bästa träningen är den som blir av!

Becore:s nya studio i Urban Escape/Gallerian  
BECORE öppnade upp sin tredje träningsstudio i Gallerian på Hamngatan i Stockholm i september 2020. Den nya studion BECORE URBAN ESCAPE erbjuder klasser i den pilatesinspirerade styrketräningsformen Megaformer samt det hypade spinningkonceptet BecoreCycle. Båda träningsformerna är unika på den växande träningsmarknaden och lokalerna i URBAN ESCAPE specialdesignade av arkitektbyråerna Studio Stockholm och Specific Generic för en exceptionell träningsupplevelse. Läs mer om Becore och deras nya studio på deras hemsida.

Vill du läsa fler intressanta intervjuer så hittar du dem här!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.