Adornments Pauline Cappelen Gip: ”Begränsningar skapar kreativitet”

Pauline Cappelen Gip grundade Adornment Studios sent på hösten år 2015. Det började i Paulines lägenhet på Grevgatan i Stockholm med tidlösa och handplockade vintageplagg från hela världen. Hon tog emot kunder efter förfrågningar men drev framförallt verksamheten genom hemsidan.

Sedan dess har Adornment utvecklat sig till en designstudio som idag skräddarsyr egen Evening och Bridal couture. Individuell unikhet, hållbarhet och hantverk som varar i generationer har alltid varit i hjärtat av Adornment Studios filosofi. Genom ett nytt koncept vill Adornment avslöja den dolda processen bakom skräddarsydda plagg och hantverk, som gör det möjligt för kunden att få ta del av den fascinerande världen av couture.

Hur kom du på idén till att starta Adornment Studios?

– Som liten drömde jag mig bort bland min mormors fantastiska couture skapelser undangömda på hennes vind. Mitt intresse för skrädderi och hantverk växte sig bara starkare efter det och jag började skapa små kreationer på egen hand. Jag tog en bachelor i ekonomi med miljöinriktning.

– Därefter tog mitt intresse för mode mig vidare till Paris där jag jobbade i Nina Riccis studio, vidare till Tillskärarakademin där jag lärde mig mer om sömnad och mönsterkonstruktion, och sen till en italiensk tygfabrik där jag gick den hårda skolan inom textilproduktion och kvaliteter.

År 2015 ville jag ta mina erfarenheter och skapa något eget. Det blev starten för Adornment. Jag reste med två resväskor till mina favoritplatser – som LA, Paris, London, Berlin och Hongkong. Där handplockade jag vintage på marknader och hos privatpersoner.

– Något år senare träffade jag Elian Yacoub som är haute couture skräddare och vi beslöt oss för att skapa en egen kollektion av overstock tyger som framtida generationer kunde gräva efter på vintagemarknaden. Vi specialiserade oss på evening och bridal couture, där all design härstammar från vårt vintagearv och kärleken till 30-40-70-tal.

Hur arbetar ni idag?

– Idag arbetar vi med tillsammans med ett eget ihopsatt nätverk bestående av några av Sveriges främsta skräddare. De arbetar alla i sina egna studios och kommer till oss under provningarna. Just nu arbetar vi på att vidga vårt nätverk av skräddare utomlands för att kunna ta beställningar även från städer som Paris, London och Milano.

Pauline har några få men välvalda plagg i garderoben som hon kan använda hela året om. Hennes filosofi är att för många valmöjligheter gör en bara förvirrad.
– Genom att bara ha favoritplaggen i garderoben blir det tydligare vad man faktiskt känner sig snyggast och mest bekväm i och därmed grunda sina nästa inköp på den vetskapen.

Ha så lite kläder som möjligt i garderoben och bara behålla de absolut bästa. Begränsningar skapar kreativitet som gör att man hittar nya sätt att använda sina kläder på. Det är också ett av våra stora motton på Adornment.

– Jane Birkin blev vem hon blev för hon bland annat använde sina favoritplagg så många gånger att plagget blev förknippat med henne.

Vad har Adornment Studios för kollektioner och hur går det till om man vill beställa från er?

– Idag skapar vi allt på förfrågan och efter den unika kunden. Vi träffar kunden över en kaffe där vi talar om vad hon framförallt tycker om att framhäva hos sig själv, vi talar om tillfället som kreationen ska användas och vad som är viktigt för kunden i form av känsla och passform. Därefter börjar vi skissa tillsammans. När designen är satt köper vi in tyger/spets efter preferenser och väljer skräddare som passar uppdraget.

Alla provningar sker just nu på Styrmansgatan i Stockholm där Adornment delar studio med skomärket INABO. Under den tiden hjälper INABO till med styling och provar vintageaccessoarer för att komplettera looken.

Förfrågningar sker över webbplatsen eller via mejl.
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_8456
Pauline+3
Pauline+4
Bridal_Sandira_1
Pauline+1
Bridal+SS18_6_bak
ADO_Bridal_Linnie_2

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.