Välj rätt sorts utebelysning

Artikeln innehåller annonslänk

När du ska sätta upp utomhusbelysning så är det bra om du ser till att ha en bra plan för hur och var och vad för utebelysning det ska vara. Det är dumt att bara sätt upp lampor lite här och där. Du kan med fördel börja med att rita upp din trädgård och sedan markera ut gångar, garageuppfart, träd och rabatter. Sätt även ut redan existerande belysning samt markera även ut eventuell gatubelysning. Sedan är det dags att planera in din utebelysning. Det kan vara bra att skilja mellan estetisk belysning och funktionsbelysning. Du behöver både utelampor för att se och orientera dig med samt belysning som bara är dekorativ.

Du kan på din ritning markera upp vad det är du vill ljussätta och testa gärna ute med en ficklampa för att se om det passar bra att ha belysning just där. Tänk även på att eluttag ute ska vara jordade samt ha gärna även en jordfelsbrytare. Se även till att bara köpa utelampor för just utomhusbruk.

Ljussättning av olika miljöer ute

I dag finns det ett par vanliga platser att sätta upp utebelysning på. Bra funktionsljus är ett måste vid din entré. Så en snygg utelampa som gör att du ser att låsa och låsa upp dörren är inte fel. Du kan även ljussätta dina olika gångar om de ligger i mörker. Dels för att se var du går, dels för att det är snyggt! Du kan med fördel även ha utomhusbelysning på din garageuppfart.

Dekorativ utebelysning, det kan du bland annat få genom att ljussätta husfasaden. Antingen med väggarmaturer eller genom att använda dig av infälld belysning. Om du har en uteplats, så se till att använda bra utebelysning även där.

Att sätta olika sorters belysning ute i träd och rabatter och buskar, det är snyggt och ger ljus i mörkret. Det går ju att göra redan till hösten och sedan utöka det med vacker julbelysning i december.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.