Upptäck nya inredningsstilar

Det kan vara svårt att identifiera sin egen inredningsstil och särskilt om du flyttat till en ny bostad och har möjligheten att testa något nytt så kan det bli överväldigande, men det är nu det roliga börjar. En populär inredningsstil är den så kallade boho-stilen.

Tidigare var den bohemiska stilen främst representerad av poeter, målare, musiker och andra utsvävande konstnärer. Numera är dess kreativa form – åtminstone när det gäller boende – populär även bland människor som annars är långt ifrån sådana upprorsmakare. Om du är en kreativ och fri själ är den naturinspirerade boho-stilen precis rätt för dig. Hur ser ett hem som är inrett i denna stil ut och vad får inte saknas?

Släpp loss din kreativitet

Boho-stilen ger dig en exceptionell möjlighet att uttrycka dig och din personlighet och att använda din fantasi på ett kreativt sätt. Var inte rädd för att blanda och matcha färger och mönster för att ge ditt hem en helt egen karaktär. Den ska andas i varje detalj som du använder. Boho-stilen berättar helt enkelt din historia. Var inte rädd för att visa upp handgjorda dekorationer eller prydnadsföremål som du har tagit med dig från dina resor. Du kan prova många olika texturer av naturligt ursprung och kombinera dessa med ljusa färger.

Växter kan användas som en dekoration i det boho-inspirerade hemmet för att göra atmosfären mer livlig och luftig. Kombinationen av olika ljuskällor med varma toner ger inredningen en ljuvlig känsla. Att stapla mattor i olika mönster och färger är också en märkbar egenskap av boho-stilen som bidrar till en mysig känsla så som en mängd av filtar och kuddar i olika färger och former.

Naturliga toner och material är grunden

Boho-stilens koppling till naturen är märkbar vid första anblicken. Därför används ofta subtila färgnyanser, från gräddvitt till beige och ljusbrunt, för att lysa upp hela inredningen och ge den viktiga balansen i kombination med kontrasterande färgelement. Boho stilen bygger främst på varmare färgtoner och trä används ofta för att ge en mysig känsla. Soffor, fåtöljer, byråer och andra möbler med träelement passar bättre till en boho inredning än modern metall. Även om det används med omdöme kan ett metalltillbehör vara en intressant och elegant kontrast. Förutom trä kan man också använda andra naturmaterial som läder, kork eller sten. Möbler av återvunnet material passar också väldigt bra i det boho inspirerade hemmet. Användningen av naturmaterial är självklart också kopplat till kombinationen av växter. Det finns verkligen ingen brist på dem i boho-inredningar.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.