Skapa ett modernt rum med akustikpaneler

Artikeln innehåller annonslänk

Om du någonsin har varit i ett rum med dålig akustik känner du till problemet. Dålig akustik kan göra dig tokig och har du ett sådant rum hemma så är det dags för en förändring. Nu kan du göra något åt det samtidig som du förbättrar utseendet i ditt rum. Vi berättar hur du kan skapa både ett modernt och ljudmässigt fantastiskt rum med hjälp av akustikpaneler.

Lämpligt val av rum

Att vara i miljöer med dålig akustik kan ha negativ påverkan på din hälsa och generella välmående. Att få bort eko har markanta hälsofördelar. Tänk dig en ribbvägg i ditt vardagsrum eller ribbor i ditt tak. Det vill inte bara dämpa ljudet. Det vill utan tvekan också ge dig en jämn ström av komplimanger från alla som ser det. Välj därför akustikpaneler till ditt favoritrum men naturligtvis passar dessa paneler i vilket rum som helst, så väl hemma som på arbetet. Tack vare ribbväggens stora möjligheter att utseendemässigt anpassas är det i stort sett bara din fantasi som sätter gränserna för hur de kan användas för att forma ett rum.

Hall, vardagsrum och kök

Oavsett om det handlar om hall, vardagsrum eller kök, en ribbvägg med akustikpaneler skapar rätt
känsla och stämning. Hallen är den plats i hemmet där det oftast är mest rörelse. Genom att installera en akustikpanel i hallen bidrar man inte bara till att skapa en mysig och trevlig atmosfär, utan man får också en betydligt dämpad ljudmiljö i det rum där det brukar vara som mest högljutt. Akustikpaneler i vardagsrummet förändrar känslan av rummet. Vardagsrummet är en samlingsplats för både familjen och besökare, och det är därför vanligt att många prioriterar det här rummet mest när det kommer till möbler och inredning i övrigt.

Akustikpaneler finns i mängder av olika utföranden och är framtagna för att kunna passa in i de flesta olika miljöer. Köket är hemmets hjärta. Här samlas familj och besökare för att laga mat, äta den och njuta eller bara umgås. Det är en plats där samtalen flödar fritt, och där vardagens händelser avhandlas. Att skapa en trevlig stämning i köket är därmed något som är helt avgörande för att få ett hem som alla trivs att befinna sig i.

Hur fungerar det?

Ljud består av ljudvågor och när ljud träffar en hård yta fortsätter det att reflektera tillbaka i rummet vilket skapar eko. Akustikpaneler bryter ner och absorberar ljudvågorna när de träffar filten och lamellerna.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.