Odla kryddväxter i din trädgård

Artikeln innehåller annonslänk

Att odla kryddväxter i din trädgård är både roligt och enkelt! Tänk själv att ha en kryddträdgård att gå till och plocka färska kryddor ur när du ska laga mat, till exempel en mustig soppa eller köttfärssås. Lättodlade grödor passar utmärkt för den som inte har odlat så mycket förut. Och i många fall går det bra att ha grödorna inomhus eller i kruka – om du inte har någon egen trädgård. Du kanske bor i en lägenhet.

Spara pengar

Förutom att det är roligt och stimulerande att odla kryddväxter så sparar du pengar, eftersom du slipper köpa nya kryddor gång på gång i butiken. Istället har du alltid ett stort utbud där hemma! Fröer till kryddväxter hittar du hos Impecta.

Kryddväxter är vackra och doftar gott

Två andra stora fördelar med kryddväxter är att de är vackra och doftar väldigt gott. Därför är de härliga att ha – även om du inte skördar så ofta. Placera gärna din kryddträdgård på ett ställe som du ofta ser och passerar – då blir din trädgård ännu trevligare!

Odla tillsammans med barnen

Barn brukar älska att odla! Inte minst sådant som går att äta. Därför är det en utmärkt idé att odla kryddväxter tillsammans med barnen. Involvera gärna barnen redan från början så att de är med när ni sätter fröna i jorden. Då får barnen uppleva hela resan från ett litet frö till något som ni använder när ni lagar mat. Detta kan vara ett bra sätt att få barnen mer intresserade av matlagning.

I den här artikeln har vi tipsat om vilka fördelar det finns med att odla kryddväxter i kruka hemma, eller i sin egen trädgård. Förhoppningsvis har du fått med dig lite ny inspiration som gör att du kommer att komma igång med din egen kryddträdgård inom kort. Lycka till med din odling!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.