Juniper – Ledande inom hållbar lyxtextil

I en tid där hållbarhet och kvalitet blir allt viktigare för konsumenter, fortsätter Juniper att sätta standarden inom textilindustrin. Med sina nya produkter visar de hur hållbarhet och lyx kan gå hand i hand, vilket inte bara gynnar miljön utan också skapar produkter av högsta möjliga kvalitet.

Junipers senaste tillskott, badhanddukarna, är tillverkade av 100% Supima-bomull, känd för sin mjukhet, styrka och hållbarhet. Supima-bomull, som odlas i USA, representerar mindre än 1% av världens bomullsproduktion. Detta gör den inte bara exklusiv utan också till en av de mest hållbara bomullstyperna på marknaden.

– Genom att välja Supima-bomull säkerställer vi att våra produkter inte bara är otroligt mjuka och hållbara, utan också producerade med hänsyn till både miljö och arbetsvillkor, säger Junipers grundare Mathilda Wibom Westerberg. Badhanddukarna finns i storleken 100×150 cm och kommer i färgerna Juniper Green, North Sea Blue och Snow White, vilket erbjuder både mångsidighet och elegans.

Hållbar fotografering i Soller

Fotograferingen för badhanddukarna ägde rum i Soller, en charmig kuststad på Mallorca. Valet av plats är ingen slump. Den restaurerade fastigheten där fotograferingen skedde, Mon Cor, byggdes 1903 och har bevarats med omsorg. Genom att välja en historisk och vacker plats för deras fotografering, ville Juniper inte bara visa produkternas skönhet utan också hylla traditionellt hantverk och hållbar arkitektur.

Samarbetet med Berrow Projects, ett familjelett företag som restaurerar och säljer fastigheter på Mallorca, är ett tydligt exempel på Junipers engagemang för hållbarhet även utanför textilproduktionen.

Showroom på Grev Turegatan 50

Efter fem års drömmande och planering har Juniper öppnat sitt nya showroom på Grev Turegatan 50. Detta markerar en viktig milstolpe för företaget, som tidigare endast verkat digitalt sedan starten 2019. Showroomet, som kallas Hôtel de Juniper, är en plats där kunder kan uppleva produkterna i en fysisk miljö, känna på materialen och få en inblick i den värld som Juniper vill skapa.

– Att nu kunna bjuda in kunderna till vår värld, Hôtel de Juniper, är otroligt spännande. Det ger oss möjlighet att direkt visa våra hållbara produkter och lyssna på våra kunders feedback, säger Mathilda Wibom Westerberg.

Atelier de Juniper

Junipers initiativ Atelier de Juniper är ett steg vidare i deras hållbarhetsresa. Genom att lansera unika konstverk vill de erbjuda något mer än bara textilier – de vill ge kunderna en helhetsupplevelse som kombinerar estetik, kvalitet och hållbarhet. De första tre verken under namnet “Shades of Soller” är inspirerade av tidigare fotograferingar i Soller och fångar den tidlösa skönheten i denna plats.

Med priser på 2900 SEK per verk är dessa konstverk inte bara en förlängning av Junipers produktlinje, utan också ett sätt att erbjuda kunderna något unikt och meningsfullt.

Framtiden för hållbar lyx

Junipers engagemang för hållbarhet och kvalitet sätter dem i framkant av textilindustrin. Genom att välja material som Supima-bomull, samarbeta med hållbara partners och skapa produkter som kombinerar lyx och hållbarhet, visar de att det är möjligt att njuta av lyxiga produkter utan att kompromissa med miljöansvar.

– Vi tror på en framtid där hållbarhet och lyx går hand i hand, säger Mathilda Wibom Westerberg och fortsätter:

– Våra kunder förväntar sig inte bara högsta kvalitet, utan också att produkterna de köper är producerade på ett sätt som respekterar både människor och planeten. Det är en standard vi är stolta över att upprätthålla.

Juniper fortsätter att inspirera och leda vägen inom hållbar lyxtextil, och vi ser fram emot att följa deras resa mot en ännu mer hållbar framtid.

Här kan du se mer av Junipers produkter!

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.