Vaxholm Yogacenter berättar om fördelarna med “jobbyoga”

Allt eftersom fler och fler upptäcker hur yoga hjälper dem att må bättre på olika plan är det också fler som vill yoga på jobbet. Många företag anlitar en yogalärare som på regelbunden basis håller yogaklasser på arbetsplatsen. Några som har märkt av den ökade efterfrågan på ”jobbyoga” är Annika Mattson och Malin Svanholm på Vaxholm Yogacenter.

Varje vecka lastar de bilen full av yogamattor, filtar och klossar och åker ut till kunder i Stockholmsområdet för att hålla yogapass. Hur kommer det sig att så många vill yoga på jobbet undrar vi på ML Magazine?

En positiv effekt på resten av dagen

– Det har massor av fördelar att ta yogaläraren till arbetsplatsen”, säger Annika och fortsätter:

– Det kan vara svårt att hinna iväg på lunchen att träna. Men om yogan finns på jobbet hinner fler ta den möjligheten. Att träna mitt på dagen, istället för på kvällen, gör att träningen blir av. Och dessutom har den en positiv effekt på resten av dagen.

Malin tar vid och berättar att många kunder vittnar om att yogan på jobbet hjälper dem att mota stress och spänningshuvudvärk. Och att det skapar ett välmående som smittar av sig i arbetsgruppen.

– Det behöver inte vara svårt utan handlar om att få tillgång till sina djupa andetag. Att lära sig tekniker att stilla sinnet. Och att få igång cirkulation i kroppen. Fördelen när vi kommer ut till arbetsplatsen är att det ger en effekt i arbetsgruppen och att vi har möjlighet att skräddarsy utifrån personalens behov, fortsätter Annika.

Rörlighet och balans

Båda håller med om att just möjligheten att anpassa yogan efter behoven på den enskilda arbetsplatsen är en viktig faktor. För att klara det krävs en hel del erfarenhet i bagaget och att man som lärare är van att möta många olika elever. Både Annika och Malin betonar att det är viktigt att kunna läsa av människor och undervisa på ett sånt sätt att de inte känner sig obekväma på yogamattan. Vad är det då för yoga som olika arbetsplatser generellt behöver?

Malin ger exempel på byggbranschen. Där det är en viktig fråga ur säkerhetssynpunkt att man tränar rörlighet och balans. Hos sjukvårdspersonal finns ett stort behov av att bygga inre styrka. För att orka det ofta tunga fysiska arbetet. Och hos kontorspersonal är det ofta ryggar, axlar och handleder som behöver lite extra omsorg.

– Det är en fantastisk känsla att se att yogan kan göra så stor skillnad i välmående. Det handlar både om fysiskt och mentalt välmående och det är en påtaglig skillnad på gruppen före och efter klass, påpekar Malin.

– Axlar som sjunkit ner, ansikten som mjuknat och ett kroppsspråk som skvallrar om närvaro istället för stress. Det är den bästa belöningen och det som gör jobbet så meningsfullt.

Vaxholm Yogacenter

Avslutningsvis berättar de hur de också tar emot grupper på Vaxholm Yogacenter. Oftast rör det sig om arbetsgrupper som är i Vaxholm på konferens eller andra typer av möten. Det händer också titt som tätt att privatpersoner bokar en yogaklass för att fira någon som fyller år, liva upp en släktträff eller ordna en härlig stund för familjen.

– Alla är välkomna och vi är bara glada ju fler som upptäcker yogan och hur mycket den kan förändra och förbättra livet på olika plan, avslutar Annika.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.