Tech för nyblivna mammor

En förälder som håller i en bebis fötter

Med allt som följer med bebisvardagen, kan det vara skönt att ibland kunna luta sig tillbaka. Lyckligtvis har tekniken kommit långt för att tillhandahålla innovativa lösningar som kan göra övergången till moderskapet enklare.

När jag födde vår dotter kändes allt överväldigande. Alla tips man fått från nära och kära, alla goda råd från barnmorskan var som en djungel. Jag som alltid intresserat mig för tech kände att det ändå fanns en hel del produkter på marknaden. Men vart börjar man?

Jag började med att kika på rekommendationer, följa listor för babygadgets, och inte minst rannsaka. Vad behöver vi för vår bebis. Det viktigaste är trots allt att vi som nyblivna föräldrar känner oss bekväma med produkterna som är nära vårt barn. I den här artikeln listar jag några av mina personliga favoriter designade speciellt för dig som nybliven mamma. Från smart babymonitor till handsfree-bröstpump – helt enkelt ”gadgets” som gör livet enklare och mer hanterbart för nyblivna mammor.

Owlet Baby Monitor

Först ut och en av mina favoritprodukter är Owlet Baby Monitor. En smart babyvakt som använder avancerad teknologi för att övervaka ditt spädbarns sömn och hälsa. Produkten består av en strumpa som du placerar på ditt barns fot med inbyggda sensorer som mäter ditt barns hjärtslag, syrenivåer och rörelser. Informationen skickas sedan trådlöst till en enhet som visar dina barns sömnkvalitet och hälsostatus i realtid på en app i din telefon. Owlet Baby Monitor ger också en smart varning som meddelar dig om det skulle uppstå några problem med ditt barns hälsa eller andning. Om ditt barns syrenivå sjunker under det normala, utlöser monitorn en varning och en notis skickas till din telefon. Så att du kan vidta lämpliga åtgärder. Denna produkt ger dig som ny förälder en ovärderlig trygghet genom att du kan följa ditt barns hälsa och sömnkvalitet på ett enkelt och smidigt sätt.
Länk till Owlet: https://www.owletcare.com/

Elvie Pump

Ska din partner hjälpa till och avlasta under nätterna? Då underlättar det vid amning att ha en bra pump. Många mammor tycker det dessutom är utmanande att amma och det kan kräva extra hjälp på vägen. Elvie Pump är en bröstpump som är utformad för att göra amningsprocessen enklare och mer bekväm för mamman. En av dess främsta fördelar är att den är tyst och diskret, vilket gör det möjligt att använda den var som helst utan att känna sig obekväm eller generad. Dess hands-free design gör det möjligt att använda pumpen genom att lägga den i din BH, vilket ger mer frihet och rörelsefrihet. Jag har till och med ammat andra bröstet samtidigt, vilket funkar med lite koordination.

Du kan även använda Elvie-appen för att justera sugeffekten, spåra din mjölkproduktion, pumpa tid och räkna ut hur mycket mjölk som pumpas. Detta ger dig mer kontroll och översikt över amningsprocessen. Elvie har nyligen lanserats md en app som hjälper dig reglera tre ”pumprytmer” anpassade efter vanliga amningsproblem, vilket ger större kontroll över amningen och gör att man kan anpassa pumpandet efter sina individuella behov som mamma.

Sammanfattningsvis är Elvie Pump en innovativ och användarvänlig bröstpump som ger dig som mamma möjlighet att pumpa mjölk enkelt och bekvämt, samtidigt som den ger mer kontroll och översikt över amningsprocessen. Bonus för en techy som mig är att du kan följa utveckling och din amning i appen. Love it! Länk till produkt: https://www.elvie.com/sv-se/shop/elvie-pump

Baby Brezza

Ytterligare en produkt som passar perfekt om ni vill försöka dela lite mer på nätter och matning till er nya familjemedlem. Baby Brezza ersättningsmaskin är en automatisk maskin som blandar och värmer upp ersättning till lagom temperatur. Det är en fantastisk produkt som kan hjälpa nya mammor att spara tid och ansträngning när de matar sina barn. Med Baby Brezza ersättningsmaskin kan du förbereda en flaska med rätt mängd ersättning och den rätta temperaturen på bara några sekunder. Du behöver inte oroa dig för att mäta eller blanda manuellt, vilket kan vara särskilt utmanande när man är trött eller stressad som nybliven mamma.

Denna har vi haft i vårt sovrum för att enkelt kunna gå upp mitt i natten och trycka på en knapp. Allt är förpreppat för att det ska vara så bekvämt som möjligt. Ett litet minus är att den låter lite, men i jämförelse med den tid det sparat mig är jag väldigt nöjd.
Länk till produkt: https://babybrezza.se/sv/baby-brezza-formula-pro-advanced

Sleepytroll

Sleepytroll är en smart och användarvänlig babygadget för att trösta din bebis och hjälpa dem att sömn. Produkten är som en vibrator du kan fästa på både barnvagnen och barnsängen för att vagga din bebis i olika frekvenser. Denna har hjälpt mig främst i vagnen, för att vår dotter ska kunna somna om eller sova längre perioder när även den ammande föräldern kan få sova. Enkel och relativt billig produkt som jag uppskattat som nybliven förälder. Sleepytroll skapades för att hjälpa föräldrar med sömn för sina barn, vilket är precis det den gör. Oavsett om den funkar alltid eller någon gång då och då är det värt investeringen. Den gör skillnad i vardagen som nybliven förälder. Denna produkt rekommenderas varmt och är GULD för att rädda sömnrutinen. Länk till produkt: https://sleepytroll.com/

Är du trött på att bära omkring på din lilla bunt av glädje hela dagen? Hatch Rest nattlampa är en
produkt som hjälper dig som nybliven mamma att skapa en lugn och bekväm miljö för din bebis att sova och vila i. Med dess olika ljud- och ljusalternativ, från vaggande vita brus till avkopplande nattljus, kan du skräddarsy den perfekta miljön för din lilla ängel att sova och vila i. Du kommer älska hur enkelt det är att använda Hatch Rest. Med en enkel tryckning på en knapp kan du ändra ljudnivån och ljusstyrkan. Och den bästa delen? Du kan styra allt från din telefon! Detta betyder att du kan ställa in din bebis vila. Och sedan koppla av på soffan med en kopp te utan att behöva störa ditt lilla mirakel.

Braun Elektrisk Nässug och örontermometer

Sist ut men absolut inte att underskatta, Braun Elektrisk Nässug och örontermometer är två produkter jag inte klarat mig utan. Båda är anpassade efter barn och tar hänsyn till barnets utveckling och behov. Navigera enkelt med hjälp av skärmarna och ställ in ålder på barnet. Lifesaver att ha i hemmaapoteket under småbarnsåren om du frågar mig.
Länk till produkt: https://www.braunhealthcare.com/se_sv/aspirators/nasal/nasal-aspirator

Skribent: Linn Alfredsson

Vill du läsa mer? Klicka här!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.