Hur du maxar ditt glow under vintern

Artikeln innehåller annonslänkar

Nu när solen börjat lysa med sin frånvaro så kanske man vaknar i mörkret och känner sig lite mindre glowig än normalt. Men, det är inte komplicerat att återfå förlorad lyster som man kanske kan tro. Vår hudexpert och hudterapeut Benjamin Liljeblad delar sina insikter om hur du maxar ditt glow i vintermörkret.

När vintern kommer och kylan gör sig påmind så sker även en markant förändring i vår atmosfär där luften blir torrare vilket förvärras av elementen i vår inomhusmiljö. Vi kan nog alla känna igen oss i hur huden kan strama efter att vi klivit ut ur duschen, att huden skriker efter sköna serum och krämer.  Just den här torrare miljön sätter huden under extra stress med ordnad och känslighet som följd. Man behöver alltså vara extra noggrann med att ta hand om sin hud för att maxa det önskade glowet.

Men hur kan man gå tillväga?

Som hudterapeut så tar vi en övergripande syn på hudhälsa och det är när vi arbetar inifrån och ut samtidigt som vi arbetar utifrån och in som man ser de absolut bästa och mest långvariga resultaten. För vår hud är vad vi äter, precis som resten av oss.
För att maxa glowet behöver vi få i oss färgstark mat, gärna rik på karotenoider så som spenat, morötter, sötpotatis, aprikoser och bra fetter, framför allt omegafettsyrorna EPA/DHA.  Fetterna gör att vår hud binder fukt inifrån och antioxidanterna från karotenoiderna hjälper vår huds inre lyster att komma fram. Sen brukar vi ju må bra överlag när vi äter nyttig mat så win/win med andra ord.

Aktiva ingredienser 

När det kommer till vilka hudvårdsprodukter man bör använda så är jag en stor förespråkare av aktiva ingredienser, den typen av ingredienser som har bevis för sig att dem verkligen gör skillnad i huden. De aktiva ingredienserna som ger glow och som även skyddar huden är välkända vitaminer som A,B,C,E. Vitaminerna vår hud starkare, tätare, vilket i sin tur leder till att huden reflekterar ljus bättre.
Alla kan använda produkter med dessa superhjältar till ingredienser, men börja inte med de starkaste preparaten då det kan leda till irritation för en ovan hud
Under vintern är det extra viktigt med skydd, så välj en rikare kräm som skyddar och serum med mycket fukt.

Hudexpertens bästa tips för en glowgetter

GIlda Liljeblad Energising Vitamin C serum – Lyster på flaska som även jämnar ut solskador i huden. C-vitaminet tas upp direkt av hudens celler och hjälper till att fördröja solrelaterat åldrande.

Användning: Applicera Energising Vitamin C Serum på morgonen efter rengöring och innan kräm. Massera in på ansikte, hals och dekolletage. En värmande känsla kan uppstå när C-vitaminet aktiveras. Serumet hittar du här.


Murad Retinol Youth Renewal Serum – Resultat drivet serum med A-vitamin, endast för den tålige. Detta serum med retinol ger en uppstramande effekt som slätar ut och förfinar huden samtidigt som hyaluronsfärer ger långvarig återfuktning för strålande lyster. Extrakt av swertia ökar spänsten och uppenbarar en strålande, ungdomlig hy.

Användning: Använd på kvällen. Applicera ett tunt lager och följ upp med en fuktkräm. Minska användningen om känslighet uppstår. Serumet hittar du här.

Mellan GIlda Liljeblad Fortifying Barrier Cream – Prisvinnande kräm som vintersäkrar din hud med bland annat Niacinamid. Den motverkar känslighet och ger näring till mycket torr hud i ansiktet. Niacinamide och aprikosolja stödjer hudens naturliga föryngring och bygger upp en skadad hudbarriär. Den exklusiva fuktkrämen smälter in i huden med en behaglig och mjuk känsla som håller hela dagen.

Användning: Applicera Fortifying Barrier Cream morgon och kväll efter rengöring. Massera in på ansikte, hals och dekolletage.

 

Lyx Medik8 R-retinoate youth activating cream intense – Kraftfull produkt med A-vitamin, ej för nybörjare. När huden är i vila på natten är den extra mottaglig för återfuktning och reparation. Därför är denna produkt fylld med nyttigheter som kopparpeptider, ceramidkomplex och E-vitamin.

 

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.