Handsprit förstör hudens barriär – Biocool revolutionerar med skonsam & effektiv desinfektion

Pressbild Biocool

Handsprit har under den pågående coronapandemin blivit en eftertraktad produkt. Men vad många inte vet är att handsprit försämrar hudens förmåga att försvara kroppen mot infektioner. Det finns dock ett alternativ som är mer effektiv samtidigt som den är skonsam mot både hud och natur. Svenska Biocool har tagit fram BIOpH+ Disinfectant, en desinfektion som verkar effektivt mot bakterier och virus utan att skada huden.

Skonsam och mer effektiv mot oönskade mikroorganismer

Huden är kroppens största organ och har ett naturligt försvar mot infektioner. Men det ökande användandet av handsprit försämrar hudens egen förmåga att stå emot bakterier och virus. Idag finns det dock ett effektivt, alkoholfritt alternativ på marknaden.

BIOpH+ Disinfectant tar till och med död på kräksjukevirus, vilket få andra desinfektioner klarar.

Biocool, med utveckling och produktion i Sverige, har tagit fram BIOpH+ Disinfectant, en alkoholfri och doftfri handdesinfektion som har bevisad avdödande effekt på bakterier och virus. Produkten har bevisad effekt på betydligt fler oönskade mikroorganismer än handsprit. BIOpH+ Disinfectant tar till och med död på kräksjukevirus, vilket få andra desinfektioner klarar.

– Vår produkt ger ett hållbart resultat utan att försvaga huden och är bevisat effektiv mot virus och bakterier. De flesta leverantörer testar handsprit på redan rena händer och ytor medan vår produkt BIOpH+ Disinfectant har genomgått omfattande tester på smutsiga händer och ytor. Vi kan därför med stolthet säga att den funkar där man verkligen behöver den, alltså då man inte har möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten först, säger Petra von Rohr, vd på Biocool.

Petra von Rohr, vd på Biocool. Foto: Press

Verkar längre än handsprit

BIOpH+ Disinfectant dunstar långsamt vilket innebär att den verkar längre än handsprit. Dessutom är den effektiv på ytor där alkohol inte bör användas som till exempel mobiltelefoner, surfplattor och datorer. Den är enkel att ta med sig i väskan till gymmet eller på resan och till skillnad från alkoholbaserade produkter är den inte brandfarlig vilket gör BIOpH+ Disinfectant lätt och säker att förvara.

– Vi strävar alltid efter att erbjuda så rena produkter som möjligt och som dessutom är effektiva och biologiskt nedbrytbara i naturen. För oss är det avgörande att vi har belägg för det vi lovar genom omfattande tester och studier. Det är också viktigt att det inte kladdar eller luktar starkt. Allt detta gör BIOpH+ Disinfectant till en perfekt produkt för både barn och vuxna, fortsätter Petra von Rohr.

Fakta BIOpH+ Disinfectant (www.biophplus.com)

  • Effektiv på händer och ytor mot bakterier och virus
  • Verkar utan att torka ut huden eller försvaga hudbarriären
  • Testad och godkänd enligt: EN 1500 (bakterier på händer); EN 14476 (virus på smutsiga händer och ytor, till och med adeno och norovirus (kräksjukevirus)
  • Biologiskt nedbrytbar i naturen
  • Ej brandfarlig
  • Lukt- och parfymfri
  • Kladdar inte
  • Dunstar långsamt och verkar därmed längre
BIOpH+ Disinfectant Foam 250 ml kommer i en praktisk flaska som ger ett mjukt härligt skum. Enkel applikation utan spill och kladd.

Artikeln baseras på ett pressmeddelande från 2 juni 2021. 

Om Biocool
Biocool erbjuder medicintekniska produkter för hälsosam hud under varumärket BIOpH+ samt kemiska produkter för säkert vatten och rengöring under varumärket Biocool. Alla våra produkter är bevisat effektiva, samtidigt som de är skonsamma mot såväl människa som miljö. Bolaget grundades i Skellefteå år 2012 och vårt arv från norra Sverige präglar oss som bolag där enkelhet och renhet är de ledande principerna i allt vi gör. Vi brinner för att bidra till samhällets strävan för att minska användningen av antibiotika och klor. Biocool arbetar för långvariga kundrelationer baserat på transparens, ömsesidigt förtroende och högsta kvalitet i alla led. Vårt kontor ligger i Stockholm, medan vår tillverkning till största del sker i Gävle och en mindre del i Skellefteå. Biocools kvalitetssystem är certifierat enligt ISO 13485 samtidigt som vi är ett sunt och stabilt bolag med kreditbetyg AA (Bisnode).

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.