Hälsobarometern avslöjar: Svenskar tränar för att dämpa ångest

Att träning påverkar hälsan positivt är ingen nyhet. Men vilka är de största fördelarna med träning enligt svenskarna? Lifes årliga hälsorapport visar att den främsta fördelen med träning är att man känner sig piggare och mer energisk. Nästan hälften av de svarande i åldrarna 18 till 30 år anser också att träning dämpar ångest.

I stunden kan träning kännas tidskrävande, tråkigt och jobbigt. Men det finns många fördelar med att motionera. I Lifes senaste rapport Hälsobarometern 2021 har hälsokedjan frågat svenskarna vilka som är de främsta fördelarna med träning. Att känna sig piggare toppar listan. Det svarar hela 62 procent. Över hälften anger även att de främsta fördelarna med träning är att känna sig starkare och att sova bättre. Endast fyra procent anser att träning inte ger några fördelar alls.

– All form av motion får vår kropp att må bättre. Förutom att kroppen frigör endorfiner när vi tränar som gör att vi känner oss lyckliga så bygger vi även upp vårt immunförsvar genom motion. Utöver detta bygger träning upp resistens mot stress. Därför är det viktigt att du hittar en regelbunden träningsform som passar dig och din vardag, säger Christoffer Rapp, Hälsorådgivare på Life.

Träning är också en viktig byggsten i vårt välmående. Rapporten visar att hela 46 procent av svenskar i åldrarna 18 till 30 anser att minskad ångest är den främsta fördelen med att träna. En markant skillnad gentemot äldre i åldern 51 till 65 år där endast fjorton procent upplever det som en framstående effekt av träning.

Topplista främsta fördelarna med träning

1. Pigghet och mer energi
2. Upplevd känsla av att vara starkare
3. Bättre sömn
4. Bättre självkänsla
5. Minskad känsla av stress

3 produkter som passar för dig som tränar

1. Life Sport BCAA
Life BCAA är grenade aminosyror i pulverform som passar att inta före, under eller efter träning för bättre återhämtning och stödja muskeluppbyggnad.

2. Life Magnesium Boost
Life Magnesium Boost är en högdoserad magnesiumprodukt med hela sex magnesiumkällor och vitamin B6. Bidrar till att minska trötthet och utmattning.

3. Life Multivitamin Sport
Life Multivitamin Sport ger dig ett rejält tillskott av alla viktiga vitaminer och åtta olika mineraler som järn, zink och krom. En mix som är anpassad för vuxna och barn från 15 års ålder som idrottar regelbundet.

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost.
Det är viktigt med en balanserad kost och hälsosam livsstil.

 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.