D-vitaminens dag – därför behöver du solskensvitaminet

I samarbete med Life

Höstdagjämningen är här och förutom att årets mörka månader anländer är det även en påminnelse att fylla på med D-vitamin. D-vitaminens dag, den 22 september infördes på initiativ av hälsokedjan Life som ett tydligt startskott att det är dags att fylla på sina depåer med vitaminet. Men varför behöver vi egentligen D-vitamin? Life hyllar nu dagen genom att dela med sig av sin expertis.

Den svenska sommaren är fantastik på många sätt. Framför allt eftersom det är då solen står som högst på himlen och lyser upp tillvaron. Tack vare solens starka strålar bildar vår kropp vitamin D och lagrar vitaminet så det räcker in i åtminstone september och oktober. Under vinterhalvåret är solen dock inte tillräckligt stark i Skandinavien för att kroppen ska kunna
bilda vitamin D. Därför använder kroppen sig av det den lagrat under sommaren.

– Vi initierade D-vitaminens dag redan år 2015 och har sedan dess lyft upp och hyllat vitaminet varje år. Vi vill verkligen slå ett slag för vitaminets positiva effekter genom att påminna och inspirera svenskarna att börja ladda upp och redan nu stötta kroppen med extra vitamintillskott. På Life har vi experter inom området som alltid kan svara på frågor och funderingar kring vitaminer men även om hälsa generellt, säger Jeanette Engdahl, hälsorådgivare på Life.

Den 22 september inträffar D-vitaminens dag. Life vill hylla solskensvitaminet genom att dedikera en hel dag åt detta. På samma dag är det även höstdagjämning. Detta är såklart inte slumpmässigt. Dagen fungerar som en årlig påminnelse om att det är dags att börja fylla på sina depåer av solskensvitaminet. Ett hett tips att lägga på minnet är även att D-vitamin bör
ätas under alla månader som innehåller bokstaven R.

Sex positiva hälsoeffekter med D-vitamin

1. D-vitamin bidrar till immunsystemets normala funktion.
2. D-vitamin bidrar till upprätthållande av tänderna och benstommen.
3. Låga D-vitaminnivåer kan påverka humöret negativt.
4. Vitamin D bidrar till normal muskelfunktion.
5. D-vitamin bidrar till normala kalciumnivåer i blodet.
6. D-vitamin är svårt att få i sig tillräckligt av.

Klicka här om du vill veta mer om Life och deras erbjudanden just nu.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.