Utmaningar för startups i Europa idag

En ny undersökning utförd bland Stripe-kunder. Nästan tvåhundra av Europas snabbast växande startups och scaleups, visar att mindre än tjugo procent av dessa företag tror att Europa kommer att vara den globala teknikledaren under de kommande fem åren.

Margreet Brenkman, chef för Norra Europa på Stripe, delar med sig av sina tankar och åsikter kring hur man skulle kunna göra livet lite lättare för småföretagen i Europa.

Överväldigande för små företag

För det första menar Margreet att det kommer vara överväldigande för små företag att komma igång. Utan fördelen av stora avdelningar som kan hantera juridik, ekonomi och drift. Detta är särskilt fallet när reglerna är designade för och lättare att implementera av större företag som har mer resurser.

Tid och pengar

Nystartade företag i Europa spenderar enormt mycket tid och pengar på att uppfylla alla krav. Det resulterar ofta i att värdefulla resurser som kan läggas på att bygga fantastiska produkter, binds istället till juridiska kostnader. En av tre påstår att de till och med övervägde att dra igång sin verksamhet någon annanstans i världen av just denna anledning.

För att stödja företag i ett tidigt skede ser Margreet värdet i att beslutsfattare bör förbättra tillgängligheten för befintliga initiativ som är utformade för att stötta. Att aktivera och förenkla europeiska “one stop shops.”. Det skulle till exempel hjälpa till att visa företagen vad som behövs när det gäller efterlevnad och därmed minska tiden de lägger ner på regulatoriska krav.

Hon tycker vidare att frågan om hur man utformar regelverk som påskyndar teknisk innovation behöver uppmärksammas. Särskilt när vi ser på framtiden. Som ett teknikföretag med djupa rötter i Europa har Stripe på egen hand sett hur smart regleringspolitik kan driva innovation. När det är som bäst fungerar reglering som infrastruktur, som företag enkelt kan bygga på.

Den ekonomiska miljön blir sämre

Det finns ingen brist på initiativ utformade för att ta itu med friktionsområden för startups. Allt fokus bör nu ligga på ett utförande som levererar för Europas startups, särskilt när den ekonomiska miljön blir sämre. Att sammanföra de nämnda befintliga insatserna bör vara en högsta prioritet för beslutsfattare. Margreet avslutar med att påstå att om vi ​​kollektivt får detta rätt så kommer Europa att komma ur denna svåra period starkare än någonsin.

Ladda ned hela undersökningen här!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.