Fem tips för att spara el hemma

I den här artikeln kommer vi gå igenom de bästa tipsen för hur du kan spara el hemma. Bra för både planeten och plånboken!

Genom att förändra och skapa en ny rutin kan du göra det enkelt att spara el hemma. Flera mindre åtgärder hjälper faktiskt till att sänka elräkningen rejält..

Släck lamporna

En självklar del i det här avsnittet. Gör det till en vana att släcka lampan när du lämnar rummet för att spara energiförbrukning. Tänk: tänd lampa = drar ström, släckt lampa = drar ingen ström.

Byt ut vitvaror och köksmaskiner

Nya vitvaror och köksmaskiner är oftast mer energieffektiva än äldre maskiner. Därför kan det gynna dig i längden att investera i nya. Men har du kanske inte råd att byta ut dina gamla vitvaror nu kan ett annat tips vara att inte ha flera igång samtidigt. Och tvätta och torktumla kläder på kvällar eller under natten istället för på dagen.

Ta kortare duschar 

Visste du att varje person i Sverige förbrukar cirka 140 liter vatten varje dag? Med dom siffrorna blir det ganska uppenbart att vi kan minska på duschandet. Att ta en kortare dusch sparar energi då varmvattenberedaren inte behöver arbeta lika länge. Kortare dusch = mer kvar i plånboken.

Stäng av elektronik 

Ofta är det sakerna vi inte ser som drar el, som laddare, spelkonsoler, högtalare och handdukstorken. Stäng av datorn och dra ut mobilladdaren. Genom att koppla ur när du inte använder så har du vips sparat massa energiförbrukning.

Förnybar el 

Om du bor i villa kan du investera i förnybar el som solceller. Genom att producera din egen el behöver du inte köpa lika mycket el och blir därför mindre påverkad av att elpriserna ändras. Dessutom kan du sälja vidare den överskottsel du inte använder.

För att läsa fler artiklar klicka här.

Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.